NicoBloc® Logo

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u een samenvatting van de vragen die ons het meest gesteld worden. Klik hieronder een vraag aan en wij geven u het antwoord. Zo makkelijk is het. Heeft u een vraag die hier niet behandeld wordt? Gebruik dan de 'Contact'-knop in de menubalk en stel uw vraag. Wij geven u zo snel mogelijk antwoord.Is NicoBloc® veilig?
Als NicoBloc® niet ingenomen wordt, is het veilig te gebruiken door iedereen die wil stoppen met roken. Er zijn geen bijwerkingen, waardoor een roker met gezondheidsproblemen of onder medische behandeling NicoBloc® veilig kan gebruiken. NicoBloc® is al getest en geprobeerd door duizenden rokers.
Zorgt NicoBloc® ervoor dat sigaretten veiliger zijn om te roken?
NicoBloc® blokkeert tot 99 % van de teer en nicotine die normaal geïnhaleerd wordt als je een sigaret rookt. Dit proces helpt om geleidelijk het gehalte aan nicotine te verminderen terwijl u stopt met roken. Hierdoor is het makkelijker en meer succesvol om uiteindelijk helemaal te stoppen. NicoBloc® maakt sigaretten niet veiliger, alleen minder schadelijk. Er zijn nog steeds veel andere schadelijk chemicaliën aanwezig in een sigaret. De enige manier om deze niet binnen te krijgen is door niet te roken.
Hoe snel kan ik stoppen met roken met behulp van NicoBloc® ?
NicoBloc® helpt u te stoppen met roken in uw eigen tempo. Hoe snel u precies stopt is afhankelijk van uw eigen persoonlijke omstandigheden en rookgewoonte. Ook wilskracht speelt een grote rol in het stopproces. Uitgebreid onderzoek in een periode van twee jaar heeft aangetoond dat een periode van zes weken een comfortabele tijd is om geleidelijk te stoppen met roken. Deze reductieperiode laat het lichaam geleidelijk wennen aan de lichamelijke veranderingen die men ondergaat als men minder nicotine binnen krijgt gedurende een bepaalde periode.
Hoe lang doe ik met een verpakking NicoBloc® ?
Een roker die twintig sigaretten per dag rookt zou ongeveer twee á drie weken met een verpakking NicoBloc® moeten doen. Een roker die tien sigaretten per dag rookt doet ongeveer 4 á 5 weken met een verpakking. Het aantal gerookte sigaretten per dag wordt vaak minder, naarmate men meer druppels NicoBloc® op de filter druppelt. Een pakje sigaretten gaat dan ook vaak langer mee. In de meeste gevallen compenseert de kostenbesparing die u heeft met het kopen van minder pakjes sigaretten de aankoop van een verpakking NicoBloc®. En dan hebben we het nog niet eens over de gezondheidsvoordelen die het minderen van de inname nicotine en teer met zich meebrengen.
Hoe werkt NicoBloc® ?
Als u NicoBloc® op de filter van uw sigaret druppelt, blokkeert NicoBloc® tot 99 % van de schadelijke nicotine en teer die u inhaleert. Dit helpt u om geleidelijk minder nicotine in te nemen terwijl u stopt met roken, waardoor het makkelijker en succesvoller is om uiteindelijk helemaal te stoppen.
Kan ik NicoBloc® op roltabak gebruiken?
NicoBloc® is gemaakt voor filtersigaretten. Mensen die gerolde sigaretten roken kunnen NicoBloc® het beste op een mini filter druppelen en deze verwerken in een gerolde sigaret met de kant met NicoBloc® er op naar de tabak toe.
Waar komt NicoBloc® vandaan?
Het principe van het blokkeren van nicotine en teer in sigaretfilters was voor het eerst te zien tijdens de Vietnam-oorlog in de jaren ’60 (zie “geschiedenis van NicoBloc® ”). In de jaren tachtig werd dit product verder ontwikkeld in Amerika. Na uitvoerig onderzoek en ontwikkeling werd een product (NicoBloc® ) gemaakt dat elke roker kon gebruiken. Tijdens de jaren ’90 namen duizenden rokers deel aan een “stoppen-met-roken-programma” geïnitieerd door het bedrijfsleven. Tijdens deze programma’s werden opmerkelijk goede resultaten behaald. Vanwege de vraag naar het product dat dit programma tot een succes maakte, werd NicoBloc® ontwikkeld tot een product dat geschikt is voor de retail. Hierdoor is het succesvolle programma nu bereikbaar voor het grote publiek.
Wat staat er op de NicoBloc® DVD?
De DVD bevat twee films. De eerste is een geanimeerde versie van de gebruiksaanwijzing en laat zien hoe u NicoBloc® het beste kunt gebruiken. De tweede film laat David Bellamy zien. Hij legt uit waarom hij niet van de nicotine tabaksplant en de schadelijke gevolgen van deze plant houdt.
Waar is NicoBloc® van gemaakt?
De hoofdingrediënten van NicoBloc® zijn 100 % natuurlijk en bestaan uit water, maïssiroop en citroenzuur. Ook zitten er kleurstoffen en conserveermiddelen in.
Het is lastig om mijn tweede of derde druppel NicoBloc® vloeistof op mijn sigaret te druppelen.
Als u twee of drie druppels NicoBloc® op uw filter druppelt, is het belangrijk dat u het proces van het druppelen van één druppel twee of drie keer herhaalt. Dit is beter dan in één keer meerdere druppels op de filter te doen. Het helpt om de inkerving in de filter dieper te maken en de vorige druppel goed in te laten trekken voordat u de volgende druppel op de filter doet. Ook helpt het om uw lippen rond de filter te plaatsen en snel en krachtig in de filter te blazen voordat u de volgende druppel op de filter doet.
Als drie druppels NicoBloc® 99 % van de teer en nicotine tegenhoudt, blokkeer ik dan met vier of vijf druppels alles?
Door meer druppels op de filter te druppelen is het goed mogelijk dat u meer nicotine en teer tegen houdt. Hierdoor is het echter wel moeilijker om de sigaret te roken, waardoor een roker minder snel geneigd zal zijn het hele programma vol te houden.
Wat is de "planningsmodule"?
De “planningsmodule” kunt u vinden bij de “Rokers Hulpmiddelen” op deze website. Door aan te geven in welke week van het NicoBloc® programma u bent en wat uw rookpatroon van de voorgaande week was, calculeert het programma uw doelen voor de komende week. Als u dit plan volgt, kunt u waarschijnlijk comfortabel binnen zes weken stoppen met roken.
Wat is 'The Rosen Programme'?
Het ‘Rosen Programme’ was het stoppen-met-roken-initiatief van bedrijven dat tussen 1995 en 2001 actief was in Engeland en Ierland. Door dit programma kon NicoBloc® buiten het laboratorium getest worden. Duizenden rokers hebben aan dit programma meegedaan. 42 % van deze rokers is met behulp van dit programma gestopt met roken. Vele bedrijven hebben gekozen voor het ‘Rosen Programme’ om hun werknemers te laten stoppen met roken. Ze kozen voor dit programma omdat NicoBloc® geen geneesmiddel is en dus veilig gebruikt kon worden door iedereen. ‘Rosen’ is een afkorting van ‘Reduce and Overcome Smoking by Eliminating Nicotine’.
Heeft NicoBloc® een smaak? Ik proef soms een bittere smaak/licht brandend gevoel.
NicoBloc® heeft een licht zoete smaak (die niet iedereen proeft) maar heeft geen invloed op de smaak van de sigaret. Teer heeft juist een onplezierige smaak. Als u rookt zonder NicoBloc® komt de teer uit een sigaret als damp in uw mond. De damp gaat langs uw smaakpapillen naar uw longen en wordt daar een vieze stroopachtige substantie als het weer afgekoeld is. NicoBloc® blokkeert een gedeelte van deze teer in de filter van de sigaret (afhankelijk van hoeveel druppels u op de filter hebt gedruppeld). Sommige filters kunnen de teer op de oppervlakte van de filter verzamelen, in plaats van net onder de oppervlakte. Als dit gebeurt, is het mogelijk dat u wat teer op uw tong krijgt. Hierdoor ervaart u de smaak van teer en in sommige gevallen een licht brandend gevoel. Dit laat wel weer zien hoe slecht teer precies is. Om dit te voorkomen kunt u de sigaret wat minder ver in uw mond doen dan u normaal gesproken doet als u rookt. Ook kunt u de instructies uit het NicoBloc® boekje volgen die u laten zien hoe u NicoBloc® verder in uw filter kunt krijgen. Sommige ‘lichte’ sigarettenmerken hebben ‘perforatie gaatjes’ aan de zijkant van de filter waardoor teer uit de zijkant van de filter kan komen. Ook hier is de oplossing de manier van roken aan te passen. Er zit een voordeel aan de bittere smaak of het licht brandende gevoel dat u ervaart. Veel mensen vinden dat de realisatie dat teer zo vies is, helpt bij het stoppen met roken. Ze willen immers hun lichaam niet verder vervuilen met deze schadelijke stof.